Een korte kennismaking

Een korte kennismaking

Mijn naam is Roos van der Meijden en ik ben een hedendaags realistisch schilder. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag. De eerste jaren na mijn afstuderen werkte ik met grafische technieken maar in 2008 ben ik gaan schilderen. Eerst met acrylverf, later ook met olieverf. Sindsdien werk ik vol enthousiasme en overgave aan mijn stadsgezichten en interieurs.

 

Dat is niet altijd de makkelijkste weg geweest, maar het harde werken wordt nu beloond. In 2011 werd ik benoemd tot Talent van het Jaar, onderdeel van de Verkiezing Kunstenaar van het Jaar. Alle jaren er na werd ik genomineerd voor de titel Kunstenaar van het Jaar, waarbij ik mij tot de top 25 mag rekenen. Daarnaast behoor ik tot het lijstje van kroonleden van de NABK (Nederlandse Associatie van Beeldend Kunstenaars).

 

En wil je mijn schilderijen eens in het echt zien? Ze worden geëxposeerd, verkocht en verhuurd bij galeries door heel het land. Daarnaast kom je mij regelmatig tegen op beurzen en evenementen. En ben ik niet in de buurt, dan ben je altijd welkom voor een bezoek aan mijn atelier in Pijnacker. 

 

Mijn kennis deel ik graag met anderen, ook met jou. Twee dagen in de week geef ik schilderles, maar ik geef ook korte workshops en lezingen over kunst voor groepen. Zo heb ik bijvoorbeeld artikelen geschreven voor o.a. het tijdschrift Palet, Atelier Magazine en het boek DIY Schilderen. Laat je ook inspireren en kijk op www.figuratiefschilderen.nl.

 

Wil je een uitgebreider overzicht van exposities en werkzaamheden, dan verwijs ik je naar mijn LinkedIn profiel.

 

 

LinkedIn-profiel van Roos van der Meijden weergevenProfiel van Roos van der Meijden weergeven