Nieuws

17-09-2016
Artikel in Atelier Magazine
Artikel in Atelier Magazine

Heb je het artikel over toonwaarden gelezen in Atelier Magazine en ben je nieuwsgierig naar het boek DIY Schilderen?

Klik dan hier.

26-03-2015
DIY Schilderen
DIY Schilderen

Wil jij (beter) leren schilderen? Bestel dan mijn boek DIY Schilderen. In dit boek leer ik je in 10 lessen alles wat je moet weten om zelf een mooi schilderij te maken. Op www.figuratiefschilderen.nl lees je er alles over.

 

Je kunt alvast een voorproefje bekijken. Download gratis de eerste twee hoofdstukken. Klik hier.

 

DIY is een afkorting voor Do It Yourself en dat is precies waar het boek om draait. Want met de duidelijke uitleg en bijna 30 opdrachten uit het boek ga je zelf aan de slag. Van perspectief tekenen en kleurenleer tot compositietechnieken. Daarbij kun je online nog gratis extra hulp krijgen. Klik hier om het boek te bestellen.

 

 

13-02-2014
Where are you?
Where are you?

Een paar maanden geleden bracht ik een bezoek aan mijn favoriete stad Parijs. Dit keer maakte ik een wandeling langs oude winkelgalerijen. Deze overdekte winkelstraten werden vanaf de 18e eeuw gebouwd. In deze galerijen kon men aangenaam winkelen, vertoeven en flaneren, zonder last te hebben van het rumoer en de weersinvloeden van buiten. Sommige galerijen zijn prachtig gerestaureerd, anderen zijn juist mooi vanwege hun vergane glorie.

 

Bijna een hele middag schilderde en tekende ik in Galerie Vivienne, misschien wel de mooiste galerij van allemaal. Toen ik daar zat te werken, viel het me op dat voor de ingang lange tijd een jonge vrouw stond te wachten. Ze liep wat heen en weer, keek vaak op haar telefoon, probeerde te bellen, wachtte nog langer… Na bijna een half uur gaf ze het op en verdween. Tijdens het schilderen thuis moest ik weer aan haar denken. Op wie wachtte zij daar? Waarom kwam deze persoon niet? Ik besloot haar onderwerp te maken van mijn schilderij, met haar telefoon in haar hand. “WRU” is de titel, SMS-taal voor Where Are You.

De afmeting is 100x100 cm.